Pepanův pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky olej
3 ks vejce
2 dl mléko
tuk na vymazání
100 g tvrdý sýr
6-8 ks vařené brambory ve slupce
400 g mleté míchané maso
podle potřeby
sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
na ozdobu
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme mleté maso a opečeme dohněda. Okořeníme ho a osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kousky.

  2. Česnekem vytřeme pekáček a potom ho dobře vymastíme. Pekáček vyložíme půlkou brambor. Okořeníme, osolíme a dáme osmahnuté maso. Vše přikryjeme druhou půlkou brambor. Opět osolíme a okořeníme. Pepanův pekáček vložíme do trouby a zapečeme.

  3. Vejce rozkvedláme v mléce. Na téměř hotové brambory nalijeme vejce a pekáček dopečeme. Těsně před koncem posypeme vše hrubě strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

  4. Pepanův pekáček ihned podáváme. Porce zdobíme čerstvou pažitkou. Pekáček je skvělý se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy