Pepanův pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky olej 3 ks vejce 2 dl mléko tuk na vymazání 100 g tvrdý sýr 6-8 ks vařené brambory ve slupce 400 g mleté míchané maso podle potřeby sůl drcený kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika na ozdobu sekaná pažitka
Postup Pepanův pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji osmahneme mleté maso a opečeme dohněda. Okořeníme ho a osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kousky.
Česnekem vytřeme pekáček a potom ho dobře vymastíme. Pekáček vyložíme půlkou brambor. Okořeníme, osolíme a dáme osmahnuté maso. Vše přikryjeme druhou půlkou brambor. Opět osolíme a okořeníme. Pepanův pekáček vložíme do trouby a zapečeme.
Vejce rozkvedláme v mléce. Na téměř hotové brambory nalijeme vejce a pekáček dopečeme. Těsně před koncem posypeme vše hrubě strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Pepanův pekáček ihned podáváme. Porce zdobíme čerstvou pažitkou. Pekáček je skvělý se zeleninovým salátem.