Pepanův řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 dkg máslo
0.5 kg brambory
1 ks cibule
0.3 kg uzený bůček
5 lžic olej na opečení
4 ks telecí nebo kuřecí řízek
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
na ozdobu
4 ks rajče

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme uzený bůček a brambory ve slupce.

  2. Větší plátky masa naklepeme, osolíme a po obou stranách je na rozpáleném oleji opečeme. Pak dáme na každý kousek másla a necháme je na teple.

  3. Na pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme na kostky nakrájený vařený uzený bůček, vařené oloupané a na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Všechno opečeme.

  4. Rozšleháme vejce, přidáme trochu vegety a vejce necháme na bramborách srazit.

  5. Je možné tuto přílohu dát do pekáčku a dát zapéct do trouby.

  6. Pak dáme porce brambor na talíř, na každou dáme pepanův řízek, zalijeme šťávou a ozdobíme oloupanými rozpůlenými rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy