Pepanův žampcibuláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
250 g žampiony
500 g menší cibule
0.5 lžíce hladká mouka
0.3 l sladká smetana
0.5 lžičky mletá sladká paprika
papriková vegeta
příloha
2 ks papriková klobása
na ozdobu
1-2 ks sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Malé cibulky oloupeme a na čtvrtky rozkrojíme.

  2. V kastrolu si rozehřejeme máslo, dáme cibuli, až začne sklovatět, přidáme žampiony, mletou červenou papriku, sůl a paprikovou vegetu. Chvíli dusíme, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zalijeme rozšlehanou smetanou s moukou a ještě chvíli povaříme.

  3. Podle chuti dosolíme.

  4. Ozdobně nakrojenou klobásu osmažíme, položíme na vařené brambory a dokola nabereme žampcibuláč. Pepanův žampcibuláč ozdobíme proužky sterilované kapie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy