Pepanův žampcibuláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 250 g žampiony 500 g menší cibule 0.5 lžíce hladká mouka 0.3 l sladká smetana 0.5 lžičky mletá sladká paprika papriková vegeta příloha 2 ks papriková klobása na ozdobu 1-2 ks sterilovaná kapie
Postup Pepanův žampcibuláč recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Malé cibulky oloupeme a na čtvrtky rozkrojíme.
V kastrolu si rozehřejeme máslo, dáme cibuli, až začne sklovatět, přidáme žampiony, mletou červenou papriku, sůl a paprikovou vegetu. Chvíli dusíme, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zalijeme rozšlehanou smetanou s moukou a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti dosolíme.
Ozdobně nakrojenou klobásu osmažíme, položíme na vařené brambory a dokola nabereme žampcibuláč. Pepanův žampcibuláč ozdobíme proužky sterilované kapie.