Peříčková roláda recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
25 g kakao
120 g cukr moučka
2 kelímky smetana ke šlehání
1 hrst drobné ovoce
1 balíček ztučovač smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny. Pak přidáme kakao a promícháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme 10 - 15 minut

  2. Mezitím si ušleháme smetanu společně se ztužovačem. Někdy do smetany přidávám i nastrouhanou čokoládu. Drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) omyjeme a osušíme

  3. Ještě teplý upečený plát srolujeme a po 3 minutách opět narovnáme. Pomažeme ušlehanou smetanou, poklademe ovocem a znovu zamotáme. Peříčkovou roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici tuhnout alespoň 3 hodiny

  4. Peříčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!