Peřinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
cukr
skořice
těsto
1 dl olej
4 ks vejce
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek
krém
2 lžíce kakao
1 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
3 balíčky vanilkový pudink
podle potřeby
2 kelímky zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mouku s cukrem, vejci, olejem a kypřícím práškem. Takto si připravíme těsto na peřinku.

  2. Pudink rozmícháme asi v 1/3 připraveného mléka společně s vanilkovým cukrem a kakaem.

  3. Zbylé mléko přivedeme k varu. Vařící mléko odstavíme z plotny a vmícháme předem připravenou směs s pudinkem. Pudink za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, dokud nezhoustne. Pudink necháme chvilku vychladnout.

  4. Na plech dáme těsto, na něj nalijeme pudink a pečeme asi 17 minut v troubě předehřáté na 150 °C.

  5. Po upečení pomažeme peřinku zakysanou smetanou a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.

  6. Peřinku dáme do lednice a necháme vychladnout. Moučník podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy