Peřinová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
2 hrnečky voda
1 hrneček rýže
2 ks hřebíček
1 kulička nové koření
1 ks malá cibule
2 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. V nádobě, ve které budeme vařit rýži, rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak do hrnce vsypeme rýži a lehce ji osmahneme, pouze aby se zahřála. Pak přilijeme vodu, osolíme a okořeníme. Peřinovou rýži vaříme asi 1 minutu.

  3. Potom celý hrnec zabalíme do utěrky a vložíme do peřin. Asi tak po 4 hodinách se peřinová rýže může podávat. Tímto postupem se rýže nepřipálí, nelepí se a je krásně sypká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy