Permoník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce ocet 3 ks cibule 1 sklenka majonéza 2 ks feferonka 1 lžíce cukr krupice 0.5 kg gothajský salám 2 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce sójová omáčka 2 ks sterilované okurky 2 lžíce pikantní kečup 1 špetka mletý černý pepř na ozdobu řeřicha kerblík vejce natvrdo
Postup Permoník recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku svaříme po dvou lžících oleje, octa, kečupu, hořčice a sójové omáčky. Přidáme cukr a špetku pepře. Nálev necháme vychladit.
Zatím do mísy nakrájíme na nudličky salám, na kolečka cibule, na kostičky nakrájíme okurky a najemno feferonku. Přidáme majonézu a prochladlou zálivku. Permoníka zamícháme a do druhého dne necháme uležet.
Druhý den dáme porce salátu permoník na talířek. Přidáme čtvrtku vařeného vejce a posypeme kerblíkem nebo řeřichou. K permoníkovi podáváme nasucho opečené topinky.