Permoník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce ocet
3 ks cibule
1 sklenka majonéza
2 ks feferonka
1 lžíce cukr krupice
0.5 kg gothajský salám
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka
2 ks sterilované okurky
2 lžíce pikantní kečup
1 špetka mletý černý pepř
na ozdobu
řeřicha
kerblík
vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku svaříme po dvou lžících oleje, octa, kečupu, hořčice a sójové omáčky. Přidáme cukr a špetku pepře. Nálev necháme vychladit.

  2. Zatím do mísy nakrájíme na nudličky salám, na kolečka cibule, na kostičky nakrájíme okurky a najemno feferonku. Přidáme majonézu a prochladlou zálivku. Permoníka zamícháme a do druhého dne necháme uležet.

  3. Druhý den dáme porce salátu permoník na talířek. Přidáme čtvrtku vařeného vejce a posypeme kerblíkem nebo řeřichou. K permoníkovi podáváme nasucho opečené topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy