Pfeffersteak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 ml olej
sůl
40 g máslo
kečup
800 g vepřová kýta
12 g celý zelený pepř
worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu odblaníme a nařežeme na 2,5 cm silné plátky. Maso omyjeme a opatrně osušíme.

  2. Plátky mírně naklepeme, posolíme a okořeníme zhruba polovinou zeleného pepře. Můžeme jej hrubě rozdrtit.

  3. Rozpálíme si pánev. Přilejeme olej a vložíme plátky masa. Ty orestujeme z obou stran a vyndáme.

  4. Do výpeku na pánvi přidáme kečup, máslo, worcesterovou omáčku a zbytek pepře. Krátce provaříme, zahustíme moukou, znovu provaříme a osolíme.

  5. Podáváme s rýží, těstovinami nebo jen tak se zeleninou a steak přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy