Pickles ala čalamáda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
2 ks rajčata
1 ks cibule
20 dkg bílé zelí
1 ks salátová okurka
podle potřeby
himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, papriku libovolné barvy a velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zbytek zeleniny také očistíme a nastrouháme. Všechnu zeleninu zvážíme a přidáme 1% soli z váhy zeleniny. Všechnu zeleninu dobře v rukách zpracujeme, až zelenina pustí šťávu.

  2. Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici.

  3. Pickles ala čalamádu podáváme k hlavnímu chodu nejlépe polévkovou lžíci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!