Pickles ala čalamáda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 2 ks rajčata 1 ks cibule 20 dkg bílé zelí 1 ks salátová okurka podle potřeby himalájská sůl
Postup Pickles ala čalamáda recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, papriku libovolné barvy a velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zbytek zeleniny také očistíme a nastrouháme. Všechnu zeleninu zvážíme a přidáme 1% soli z váhy zeleniny. Všechnu zeleninu dobře v rukách zpracujeme, až zelenina pustí šťávu.
Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici.
Pickles ala čalamádu podáváme k hlavnímu chodu nejlépe polévkovou lžíci.