Pijácké rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 40 dkg rýže 2 ks chilli paprička 1 ks bobkový list 700 ml světlé pivo 8 dkg tvrdý sýr 40 dkg vepřový bůček 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti sůl podle potřeby vývar z masoxu
Postup Pijácké rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bůček nakrájíme na kostky. Chilli papričky nakrájíme najemno.
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a osmahneme společně s mletou paprikou, vložíme nakrájený vepřový bůček, osolíme a podlijeme asi polovinou piva. Dusíme, až se šťáva vydusí, přidáme horkou vodu, propláchnutou rýži, bobkový list a pokrájené chilli papričky. Rizoto zalijeme zbytkem piva tak, aby bylo vše potopené. Nestačí-li pivo, dolijeme horkou vodou nebo vývarem z masoxu. Přikryté pijácké rizoto dusíme v troubě asi 20 minut.
Hotové pijácké rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.