Piparit - finské perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
375 g máslo
12 dl mouka
3 dl cukr krupice
3 lžičky mletá skořice
4 lžičky pomerančová kůra
1 dl cukrový sirup
3 lžičky mletý zázvor
1 dl hnědý cukr
3 lžičky jedlá soda
2 lžičky mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme máslo, (zlatý) sirup, hnědý cukr, bílý cukr a koření a za častého míchání dřevěnou vařečkou nebo vidličkou přivedeme k varu. Směs poté vlijeme do velké nádoby a necháme vychladnout. Poté promícháme směs elektrickým šlehačem a přidáme vejce. Mouku smícháme se sodou a solí a přidáme ke směsi.

  2. Těsto poté rozdělíme přibližně na 3 - 4 části a vložíme do plastové krabičky tak, aby se nám dalo dobře rozválet. Uložíme do lednice a necháme uležet 24 hodin. Těsto poté rozválíme na přibližnou tloušťku 2 mm a vykrajovacími formičkami vykrájíme námi zvolené motivy. Vykrájené perníčky pokládáme na pečící papír přibližně 1 cm od sebe.

  3. Piparit - finské perníčky pečeme na 200 °C přibližně 9 minut na vrchní části trouby. Po upečení ihned odebereme z plechu, aby se nám ze spodu nepřipálily.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy