Pirožkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrneček polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva 2 lžíce pečené vepřové maso 2 lžíce stolní olej podle chuti sůl mletý kmín
Postup Pirožkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme polohrubou mouku, kypřící prášek, sůl a zasucha dobře promícháme. Pak přidáme pečené mleté vepřové, mletý kmín a znovu promícháme. Potom do směsi začneme za stálého míchání přidávat vodu, až se těsto začne oddělovat od stěn mísy. Pak přidáme olej, znovu promícháme a utvoříme z těsta kuličku. Tu důkladně prohněteme a pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky.
Z těsta utvoříme válečky o průměru asi 2 cm a dáme je na plech na nelepivý pečicí papír. Pak je necháme asi 20 minut odpočinout. Začneme péci a pečeme přibližně 30 minut za stálého hlídání povrchu. Když jsou pirožkové rohlíčky světle hnědé, je hotovo.
Pečené mleté vepřové si můžeme připravit do zásoby. Běžným způsobem upečeme i levnější vepřové maso se solí a kmínem, po vychladnutí umeleme a dáme do mikrotenových sáčků zamrazit. Je to velmi užitečný polotovar, maso zůstává sypké.