Pirožkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrneček polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
2 lžíce pečené vepřové maso
2 lžíce stolní olej
podle chuti
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, kypřící prášek, sůl a zasucha dobře promícháme. Pak přidáme pečené mleté vepřové, mletý kmín a znovu promícháme. Potom do směsi začneme za stálého míchání přidávat vodu, až se těsto začne oddělovat od stěn mísy. Pak přidáme olej, znovu promícháme a utvoříme z těsta kuličku. Tu důkladně prohněteme a pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky.

  2. Z těsta utvoříme válečky o průměru asi 2 cm a dáme je na plech na nelepivý pečicí papír. Pak je necháme asi 20 minut odpočinout. Začneme péci a pečeme přibližně 30 minut za stálého hlídání povrchu. Když jsou pirožkové rohlíčky světle hnědé, je hotovo.

  3. Pečené mleté vepřové si můžeme připravit do zásoby. Běžným způsobem upečeme i levnější vepřové maso se solí a kmínem, po vychladnutí umeleme a dáme do mikrotenových sáčků zamrazit. Je to velmi užitečný polotovar, maso zůstává sypké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy