Piškotový moučník s jahodami a šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 1 lžíce solamyl 120 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 100 g hladká mouka 1 lžička citronová šťáva náplň 350 g jahody 5 dl smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup Piškotový moučník s jahodami a šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků, ušleháme je s vanilkovým cukrem a 1/2 moučkového cukru do pěny a vmícháme mouku prosátou se solamylem. Z bílků a 1 lžíce horké vody ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu. Opatrně je vmícháme do žloutků s moukou.
Těsto rozetřeme na tukem potřený a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí piškot podélně rozkrojíme na 3 stejné pláty. Potřeme je částí smetany ušlehané se ztužovačem a na ni rozložíme kousky jahod. Pláty položíme na sebe.
Piškotový moučník potřeme i na povrchu zbylou šlehačkou, dáme vychladit.
Piškotový moučník s jahodami a šlehačkou nakrájíme na širší řezy a můžeme podávat.