Piškotový moučník s jahodami a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
1 lžíce solamyl
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
náplň
350 g jahody
5 dl smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, ušleháme je s vanilkovým cukrem a 1/2 moučkového cukru do pěny a vmícháme mouku prosátou se solamylem. Z bílků a 1 lžíce horké vody ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu. Opatrně je vmícháme do žloutků s moukou.

  2. Těsto rozetřeme na tukem potřený a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí piškot podélně rozkrojíme na 3 stejné pláty. Potřeme je částí smetany ušlehané se ztužovačem a na ni rozložíme kousky jahod. Pláty položíme na sebe.

  3. Piškotový moučník potřeme i na povrchu zbylou šlehačkou, dáme vychladit.

  4. Piškotový moučník s jahodami a šlehačkou nakrájíme na širší řezy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!