Pistáciové vánoční stromečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
200 g máslo
2 ks žloutek
100 g cukr krupice
3 balíčky vanilkový cukr
325 g hladká mouka
2 ks citronová kůra
na ozdobu
1 balení ztužený tuk
1 balení pistáciová poleva
1 balení sněhové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry, špetky soli, žloutků a másla nebo margarinu vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme stromečky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  3. Ve vodní lázni pomalu rozehřejeme pistáciovou polevu, do které přidáme kousek ztuženého tuku. Upečené stromečky namáčíme do připravené polevy a dáme okapat na mřížku. Do částečně zaschlé polevy vložíme sněhovou vločku.

  4. Pistáciové vánoční stromečky podáváme jako výborné jemné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy