Pitašmak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
4 lžíce sójová omáčka
1 konzerva červené fazole
1 plechovka rajský protlak
1 balíček šmakoun
1 balíček pita chleba
omáčka
sůl
majoránka
bazalka
libeček
1 kelímek bílý jogurt
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna nakrájíme na malé kostičky, zalijeme sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet.

  2. Cibuli nakrájíme a na troše oleje orestujeme. Přidáme šmakouna, nadrobno nakrájený česnek a chvíli smažíme. Vsypeme okapané fazole a rajský protlak. V případě potřeby přidáme i trošičku vody a vše necháme prohřát.

  3. Pita chleba dáme nasucho na rozehřátou pánev a počkáme, až se chleby nafouknou. Pita chleby rozevřeme a směs plníme dovnitř.

  4. Z jogurtu, soli a bylinek (popřípadě i chilli omáčky) připravíme lehký dresing, kterým si placky potřeme. Pitašmak ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy