Pitta chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 dl voda
25 g droždí
1 lžička mořská sůl
750 g jemně mletá celozrnná mouka
1 lžíce sladovit

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek připravíme rozmícháním kvasnic a sladovitu v troše teplé vody. V míse smícháme mouku s mořskou solí, kváskem, zbývající vodou, olejem a rukama vypracujeme vláčné těsto, dobře prohněteme a vložíme do mísy. Mísu přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme kynout 30 - 40 minut na teplém místě.

  2. Po vykynutí těsto znovu prohněteme a rozdělíme na kousky o hmotnosti asi 60 g. Z kousků vytvarujeme bochánky, rozválíme je na oválné placky, položíme na pomoučněný vál, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme odležet dalších 20 minut.

  3. Odležené placky klademe na horký plech, pečeme ve střední části trouby 3 - 5 minut při 220 °C. Ihned po dopečení zabalíme chleby do vlhkých utěrek a necháme zchladnout.

  4. Pitta chléb podáváme podle chuti jako výborné zdravé pečivo k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy