Pleckokremžsko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 dl olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
0 ks pórek
1 špetka pepř mletý
0 kg plec vepřová
150 kelímků kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 kg plece nakrájíme na kostky, přidáme 1 cibuli, 5 stroužků česneku a 1/2 pórku. Všechnu zeleninu samozřejmě předem nakrájíme a to vše smícháme se 100g kremžské hořčice a 1dcl oleje.

  2. Směs osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přidat feferonku nebo chili. Necháme přes noc naloženo v ledničce.

  3. Druhý den za občasného podlévání pečeme v troubě na pekáčku cca 1 hod.

  4. Jako příloha k pleckokremžsku je vhodný chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy