Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček grilovací koření
5 dl rostlinný olej
3 ks paprika (červená)
3 ks paprika (žlutá)
3 ks paprika (zelená)
500 g plevelné ryby (do 10cm)
500 g kuřecí křidélko
15 dl tramín (pozdní sběr)

Postup přípravy receptu

  1. Plevelné rybičky do 10 cm vykucháme, zbavíme hlaviček, omyjeme a necháme okapat v perforované míse. Lze použít syrové rozmrazené šproty baltické i atlantické. Šupiny a ploutvičky neodstraňujeme.

  2. Rozmrazená kuřecí křidýlka dočistíme, omyjeme, přidáme do mísy k rybičkám na okapání. Neosušujeme!

  3. Po okapání přeložíme do větší mísy a zasypeme sáčkem oblíbeného grilovacího koření. Dobře promícháme, kořením potřeme i všechny duté prostory ryb.

  4. V kvalitní ocelové nebo litinové pánvi, nejlépe s rastrovaným dnem, lze použít i fritézu, rozpálíme olej na maximum. V jedné vrstvě klademe nejdřív křidýlka. Ta musí být v oleji zcela ponořena. Po dosažení zlatavěhnědé barvy křídla vyjmeme a klademe na savý papír. Stejně postupujeme i s rybičkami. Necháme vystydnout při pokojové teplotě.

  5. Papriky po omytí nakrájíme od špičky po stonek na 0,5 cm kolečka,jadřinců se nezbavujeme.

  6. Nesolíme.

  7. Podáváme při pokojové teplotě s paprikou a vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy