Plzeňský bramborový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 ks jablko 0 kg majonéza 3 kuličky rajče 2 ks mrkev 4 cl citronová šťáva 100 g bílý jogurt 0 šálků sladká smetana 5 ks sterilované okurky 100 g sterilovaný hrášek 4 ks vejce natvrdo lžíce worcesterská omáčka 1000 g vařené brambory ve slupce 1 konzerva olejovky 100 g nakládané houby 1 ks zavináč
Postup Plzeňský bramborový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Salát připravujeme den předem, aby se patřičně rozležel. Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Přidáme na kousky nakrájeného zavináče, 3 pokrájené kyselé okurky, naložené hříbky, jablka a doměkka uvařený zelený hrášek a jemně nastrouhané syrové mrkve.
Vše promícháme s majonézou a jogurtem, přidáme šťávu z citronu, špetku cukru, olejovky a ochutíme worcesterskou omáčkou.
Před podáváním salát zjemníme šlehačkou a povrch ozdobíme kolečky na tvrdo uvařených vajec, proužky zbylých okurek a kolečky rajčat.
Plzeňský bramborový salát podáváme ke smažené rybě.