Plzeňský bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 ks jablko
0 kg majonéza
3 kuličky rajče
2 ks mrkev
4 cl citronová šťáva
100 g bílý jogurt
0 šálků sladká smetana
5 ks sterilované okurky
100 g sterilovaný hrášek
4 ks vejce natvrdo
lžíce worcesterská omáčka
1000 g vařené brambory ve slupce
1 konzerva olejovky
100 g nakládané houby
1 ks zavináč

Postup přípravy receptu

  1. Salát připravujeme den předem, aby se patřičně rozležel. Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Přidáme na kousky nakrájeného zavináče, 3 pokrájené kyselé okurky, naložené hříbky, jablka a doměkka uvařený zelený hrášek a jemně nastrouhané syrové mrkve.

  2. Vše promícháme s majonézou a jogurtem, přidáme šťávu z citronu, špetku cukru, olejovky a ochutíme worcesterskou omáčkou.

  3. Před podáváním salát zjemníme šlehačkou a povrch ozdobíme kolečky na tvrdo uvařených vajec, proužky zbylých okurek a kolečky rajčat.

  4. Plzeňský bramborový salát podáváme ke smažené rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!