Podkarpatský boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 4 ks brambory 4 ks bobkový list 400 g hovězí přední 100 g hlávkové zelí 150 g kořenová zelenina 1 ks červená řepa 5 kuliček celé nové koření 2-3 ks hovězí kost podle chuti sůl mletý pepř zakysaná smetana podle potřeby ocet
Postup Podkarpatský boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme hovězí kosti a koření, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozehřejeme si pánev s troškou oleje a zeleninu orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru z pod masa, přidáme nakrájené zelí a brambory a uvaříme doměkka.
Na rozehřátý olej dáme najemno nastrouhanou červenou řepu a dobře orestujeme. Dělá se to proto, že pak má polévka hezkou červenou barvu. Při restování řepa pustí šťávu. Pokud je řepa suchá a šťávu moc nepouští, přidáme trochu vývaru.
Tyto připravené ingredience smícháme dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a přidáme malou lžíci octa. Tím se polévka krásně zbarví do červena.
Podkarpatský boršč rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou. Na dochucení polévky používám ještě navíc mletý bobkový list a nové koření a dávám ho docela dost. Přidávám ho do hotové polévky, protože tyto nepřevařené ingredience nádherně polévku provoní.