Podkarpatský boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 ks brambory
4 ks bobkový list
400 g hovězí přední
100 g hlávkové zelí
150 g kořenová zelenina
1 ks červená řepa
5 kuliček celé nové koření
2-3 ks hovězí kost
podle chuti
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana
podle potřeby
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, přidáme hovězí kosti a koření, osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

  2. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozehřejeme si pánev s troškou oleje a zeleninu orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru z pod masa, přidáme nakrájené zelí a brambory a uvaříme doměkka.

  3. Na rozehřátý olej dáme najemno nastrouhanou červenou řepu a dobře orestujeme. Dělá se to proto, že pak má polévka hezkou červenou barvu. Při restování řepa pustí šťávu. Pokud je řepa suchá a šťávu moc nepouští, přidáme trochu vývaru.

  4. Tyto připravené ingredience smícháme dohromady. Podkarpatský boršč ochutíme a přidáme malou lžíci octa. Tím se polévka krásně zbarví do červena.

  5. Podkarpatský boršč rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou. Na dochucení polévky používám ještě navíc mletý bobkový list a nové koření a dávám ho docela dost. Přidávám ho do hotové polévky, protože tyto nepřevařené ingredience nádherně polévku provoní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy