Podkrkonošská vopiška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce smetana
kmín
2 lžíce sádlo
500 ml voda
70 g houby
5 lžic libeček
2 lžíce polohrubá mouka
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme.

  2. Do osolené vody s kmínem dáme vařit nadrobno nakrájené brambory, houby a cibuli. Připravíme růžovou jíšku ze sádla a mouky. Polévku zahustíme a ochutíme bujonovou kostkou.

  3. Nakonec do polévky přidáme utřený česnek a čerstvý libeček. Podkrkonošskou vopišku můžeme doplnit vejcem rozšlehaným se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy