Podkrkonošská vopiška recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl vejce 4 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce smetana kmín 2 lžíce sádlo 500 ml voda 70 g houby 5 lžic libeček 2 lžíce polohrubá mouka 1 kostka bujon
Postup Podkrkonošská vopiška recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme.
Do osolené vody s kmínem dáme vařit nadrobno nakrájené brambory, houby a cibuli. Připravíme růžovou jíšku ze sádla a mouky. Polévku zahustíme a ochutíme bujonovou kostkou.
Nakonec do polévky přidáme utřený česnek a čerstvý libeček. Podkrkonošskou vopišku můžeme doplnit vejcem rozšlehaným se smetanou.