Podkrkonošské kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g máslo
300 g brambory
100 g cibule
kmín
200 g uzený bůček
15 g sušené houby
3 l vepřový vývar
100 g chlebový kvásek

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnuté sušené houby, opláchnutý uzený bůček a kmín dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek.

  2. Uvařený uzený bůček vyjmeme a rozmíchaný kvásek zavaříme do získaného vývaru.

  3. Cibulku nadrobno nakrájíme a společně s brambory nakrájenými na kostky osmahneme na másle.

  4. Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou a brambory přidáme rovněž do vývaru. Podkrkonošské kyselo vaříme, až jsou brambory měkké, potom přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. Kyselo podle potřeby osolíme a ještě krátce povaříme.

  5. Podkrkonošské kyselo podáváme klidně i jako hlavní chod s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!