Podkrkonošské kyselo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 100 g máslo 300 g brambory 100 g cibule kmín 200 g uzený bůček 15 g sušené houby 3 l vepřový vývar 100 g chlebový kvásek
Postup Podkrkonošské kyselo recept
Postup přípravy receptu
-
Propláchnuté sušené houby, opláchnutý uzený bůček a kmín dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek.
Uvařený uzený bůček vyjmeme a rozmíchaný kvásek zavaříme do získaného vývaru.
Cibulku nadrobno nakrájíme a společně s brambory nakrájenými na kostky osmahneme na másle.
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou a brambory přidáme rovněž do vývaru. Podkrkonošské kyselo vaříme, až jsou brambory měkké, potom přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. Kyselo podle potřeby osolíme a ještě krátce povaříme.
Podkrkonošské kyselo podáváme klidně i jako hlavní chod s krajícem chleba.