Podžárka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 ml vývar
200 g jablko
1 lžíce hladká mouka
550 g vepřová kýta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky či nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky.

  2. Maso prudce opečeme na pánvi s trochou oleje, přidáme cibulku, zaprášíme moukou a necháme opéct. Přidáme jablka, zalijeme masovým vývarem a vše dusíme doměkka. Podle potřeby dosolíme či jinak okořeníme.

  3. Podžárka s jablky nejlépe chutná s opečenými brambory, rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy