Podžárka s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 ml vývar 200 g jablko 1 lžíce hladká mouka 550 g vepřová kýta podle potřeby olej podle chuti sůl
Postup Podžárka s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky či nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky.
Maso prudce opečeme na pánvi s trochou oleje, přidáme cibulku, zaprášíme moukou a necháme opéct. Přidáme jablka, zalijeme masovým vývarem a vše dusíme doměkka. Podle potřeby dosolíme či jinak okořeníme.
Podžárka s jablky nejlépe chutná s opečenými brambory, rýží nebo noky.