Pohankoto s červenou řepou a seitanem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 250 ml voda 80 g pohanka 1 ks červená řepa 100 g seitan natural podle chuti sůl hřebíček nové koření podle potřeby řepkový olej voda na podlití
Postup Pohankoto s červenou řepou a seitanem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve necháme pohanku projít varem. Pak ji ihned necháme dojít asi 20 minut v peřinách, aby se zachovaly cenné látky, které se varem ničí.
Zatímco pohanka odpočívá v peřinách, dáme si na troše oleji orestovat na hrubo nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu. Za chviličku podlijeme vodou, přidáme nové koření a hřebíček a necháme pod pokličkou dusit.
Když řepa trochu změkne, přidáme na kostičky nakrájený seitan. Není nutné ho dávat, ale slouží zde jako zdroj bílkovin. Navíc má takovou příjemně měkkou konzistenci. Dusíme dál. Během dušení podle potřeby podléváme.
Když je řepa dost měkká, podle toho, jak každému vyhovuje, můžeme vypnout plotýnku a přidáme změklou pohanku. Promícháme, osolíme a můžeme podávat.
Jen dáváme pozor na vyndávání nového koření a hřebíčku, rozkousnuté to není nic moc.
Pohankoto s červenou řepou a seitanem ihned podáváme.