Pohankoto s červenou řepou a seitanem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 ml voda
80 g pohanka
1 ks červená řepa
100 g seitan natural
podle chuti
sůl
hřebíček
nové koření
podle potřeby
řepkový olej
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve necháme pohanku projít varem. Pak ji ihned necháme dojít asi 20 minut v peřinách, aby se zachovaly cenné látky, které se varem ničí.

  2. Zatímco pohanka odpočívá v peřinách, dáme si na troše oleji orestovat na hrubo nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu. Za chviličku podlijeme vodou, přidáme nové koření a hřebíček a necháme pod pokličkou dusit.

  3. Když řepa trochu změkne, přidáme na kostičky nakrájený seitan. Není nutné ho dávat, ale slouží zde jako zdroj bílkovin. Navíc má takovou příjemně měkkou konzistenci. Dusíme dál. Během dušení podle potřeby podléváme.

  4. Když je řepa dost měkká, podle toho, jak každému vyhovuje, můžeme vypnout plotýnku a přidáme změklou pohanku. Promícháme, osolíme a můžeme podávat.

  5. Jen dáváme pozor na vyndávání nového koření a hřebíčku, rozkousnuté to není nic moc.

  6. Pohankoto s červenou řepou a seitanem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy