Pohřební guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce majoránka 500 g cibule 1 l voda 3 lžíce kečup 2 ks bobkový list 1 dl olivový olej 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce sójová omáčka 500 g hovězí maso 10 lžic mletá sladká paprika 3 lžíce hotová tmavá jíška 2 ks sušená feferonka 200 g směs vepřových nebo hovězích jater
Postup Pohřební guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a opražíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu cibule získá sladkou chuť. Maso nakrájíme na kostky.
Na osmaženou cibuli vložíme maso, necháme ho zatáhnout a zalijeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sójové omáčky. Promícháme, okořeníme paprikou, majoránkou a feferonkami. Podlijeme vodou a dusíme, až když maso změkne.
Játra necháme zmrazit a nastrouháme je na hrubém struhadle. Když je maso měkké, přidáme játra ke guláši a asi 10 minut povaříme. Zahustíme zápražkou na oblíbenou hustotu a dosolíme.
Na talíři ozdobíme pohřební guláš tenkými kolečky cibule.