Pohřební guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce majoránka
500 g cibule
1 l voda
3 lžíce kečup
2 ks bobkový list
1 dl olivový olej
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka
500 g hovězí maso
10 lžic mletá sladká paprika
3 lžíce hotová tmavá jíška
2 ks sušená feferonka
200 g směs vepřových nebo hovězích jater

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a opražíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu cibule získá sladkou chuť. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Na osmaženou cibuli vložíme maso, necháme ho zatáhnout a zalijeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sójové omáčky. Promícháme, okořeníme paprikou, majoránkou a feferonkami. Podlijeme vodou a dusíme, až když maso změkne.

  3. Játra necháme zmrazit a nastrouháme je na hrubém struhadle. Když je maso měkké, přidáme játra ke guláši a asi 10 minut povaříme. Zahustíme zápražkou na oblíbenou hustotu a dosolíme.

  4. Na talíři ozdobíme pohřební guláš tenkými kolečky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy