Polentové koblížky s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l olej
1 ks vejce
2-3 lžíce máslo
125 ml voda
50 g parmazán
muškátový oříšek
1 lžíce kypřící prášek
50 g polenta
2 ks rozmarýn (stonky)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s vodou přivedeme k varu, přidáme do něj polentu a asi 15 minut vše za občasného míchání vaříme.

  2. Do uvařené kaše zamícháme vejce a směs necháme vychladnout.

  3. Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Do studené kaše vmícháme parmazán, kypřící prášek a ochutíme ji solí a muškátovým oříškem.

  4. Z kaše vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a v oleji je smažíme dozlatova a dokřupava. Do každého koblížku píchneme snítku rozmarýnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!