Polentové koblížky s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l olej 1 ks vejce 2-3 lžíce máslo 125 ml voda 50 g parmazán muškátový oříšek 1 lžíce kypřící prášek 50 g polenta 2 ks rozmarýn (stonky)
Postup Polentové koblížky s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo s vodou přivedeme k varu, přidáme do něj polentu a asi 15 minut vše za občasného míchání vaříme.
Do uvařené kaše zamícháme vejce a směs necháme vychladnout.
Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Do studené kaše vmícháme parmazán, kypřící prášek a ochutíme ji solí a muškátovým oříškem.
Z kaše vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a v oleji je smažíme dozlatova a dokřupava. Do každého koblížku píchneme snítku rozmarýnu.