Polokrémová květáková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks mrkev 1 ks květák 1 kostka masový bujon 200 ml smetana na vaření 1 ks kořenová petržel podle chuti mletý pepř petrželová nať polévkové koření
Postup Polokrémová květáková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na menší části a opláchneme. Větší mrkev a petržel oškrábeme a upravíme podle preferencí, zeleninu můžeme nakrájet na nudličky, kostičky či ji nastrouhat.
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme květák, mrkev, petržel (kořen i nať) a jednu bujonovou kostku. Vše přivedeme k varu. Jakmile je květák měkký, pomocí sítka jej vyjmeme a lehce podrtíme tak, aby zůstaly alespoň nějaké kousky. Květák vrátíme zpět do hrnce a přidáme 1 rozšlehané vejce. Jakmile je vejce zavařené, přidáme smetanu a polévku podle chuti dochutíme polévkovým kořením či pepřem.
Polokrémovou květákovou polévku podáváme horkou, můžeme k ní přikusovat pečivo.