Pomerančovo-ostružinová marmeláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml voda
1 ks citron
750 g pomeranče
50 ml pomerančový likér
1000 g želírovací cukr
náplň 1
750 g ostružiny
2-3 lžíce citronová šťáva
500 g želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče i citron důkladně umyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Necháme do druhého dne odpočívat.

  2. Pomeranče v hrnci přivedeme do varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 50 minut, kůra změkne. Pak přisypeme cukr a znovu, za občasného promíchání, uvedeme do varu. Odstavíme, sesbíráme pěnu a vmícháme likér.

  3. Ostružiny opatrně umyjeme a okapané dáme do hrnce. Přidáme citronovou šťávu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Pak přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Znovu uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme, až marmeláda začne rosolovatět, tzn. že nechává na vařečce stopu.

  4. Pomerančovo-ostružinové marmelády necháme mírně vychladnout a poté je střídavě plníme do nahřátých větších sklenic. Ihned uzavřeme a zabalíme do deky odpočívat, zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy