Pomerančový cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
120 g cukr
3 ks žloutek
150 g smetana
300 g pomerančový džus
130 g cukr moučka
8 g želatina
150 g mascarpone
250 g ricotta
10 g škrobová moučka
těsto
130 g máslo
10 g kakao
250 g máslové sušenky
na ozdobu
pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme s kakaem a rozpuštěným máslem. Do otevírací kulaté formy o průměru 20 cm dáme sušenkovou směs a dobře ji prsty přitiskneme. Formu dáme na 15 minut do mrazáku. Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut.

  2. Pomerančový džus minutu provaříme se 70 g cukru. Žloutky vyšleháme s kukuřičným škrobem a 50 g cukru. Trochu džusu nalijeme k vyšlehané směsi, promícháme a postupně dolijeme zbytek džusu. Směs dáme na plotnu a na mírném ohni a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zhoustnutou směs odstavíme a přimícháme dobře vyždímanou želatinu. Promícháme a přikryjeme folií. Krém takto necháme vychladnout. Ricottu našleháme s mascarpone a moučkovým prosátým cukrem. Pomaličku přidáváme džusovou směs a nakonec vyšlehanou smetanu.

  3. Asi 150 g vyšlehané náplně si necháme stranou. Zbytek krému naneseme na sušenkový korpus a dobře uhladíme. Odloženou náplň vložíme do cukrářského sáčku s větším nástavcem a cheesecake ozdobíme. Pomerančový cheesecake uložíme na 4 hodinky ztuhnout do lednice.

  4. Ztuhnutý cheesecake ozdobíme plátky pomerančů podle fantazie. Já přidala kiwi a sekané pistácie. Pomerančový cheesecake nakrájíme a můžeme vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!