Portugalská rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
15 g máslo
1 ks cibule
200 g rajče
10 g hladká mouka
masový vývar
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
4 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme rajčata a necháme vysmahnout. Pak základ zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.

  3. Uvařenou rajčatovou polévku propasírujeme.

  4. Vejce nakrájíme na kolečka a rozdělíme do talířů. Na ně pak naléváme portugalskou rajčatovou polévku. Polévku zdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!