Povidlovník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka olej 1 špetka sůl 6 ks vejce 2 sklenky voda 2 balíčky vanilkový cukr 250 g hladká mouka 3 kelímky smetana ke šlehání 250 g švestková povidla 3 kelímky polotučný tvaroh na ozdobu cukr moučka
Postup Povidlovník recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme odpalované těsto. V hrnci přivedeme k varu 2 skleničky vody, olej a špetku soli. Přidáme mouku a energicky mícháme, aby se těsto přestalo přichytávat k hrnci. Těsto necháme vychladnout a poté postupně zašleháváme vejce.
Odpalované těsto rozdělíme na 2 plechy a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme zcela zchladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem, pak k nim vmícháme i do tuha ušlehanou šlehačku. Povidla rozmícháme s rumem a potřeme jimi jeden vychladlý plát, navrch rozetřeme tvarohovou směs a přiklopíme druhým plátem těsta.
Na závěr povidlovník posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.