Povidlovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka olej
1 špetka sůl
6 ks vejce
2 sklenky voda
2 balíčky vanilkový cukr
250 g hladká mouka
3 kelímky smetana ke šlehání
250 g švestková povidla
3 kelímky polotučný tvaroh
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme odpalované těsto. V hrnci přivedeme k varu 2 skleničky vody, olej a špetku soli. Přidáme mouku a energicky mícháme, aby se těsto přestalo přichytávat k hrnci. Těsto necháme vychladnout a poté postupně zašleháváme vejce.

  2. Odpalované těsto rozdělíme na 2 plechy a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme zcela zchladnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem, pak k nim vmícháme i do tuha ušlehanou šlehačku. Povidla rozmícháme s rumem a potřeme jimi jeden vychladlý plát, navrch rozetřeme tvarohovou směs a přiklopíme druhým plátem těsta.

  4. Na závěr povidlovník posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy