Prababiččin štrůdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 28 dkg máslo 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 28 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 0.5 kg hladká mouka 0.5 kg polohrubá mouka na potření 1 ks vejce náplň 1 lžíce skořice 5 dkg rozinky 0.8 kg jablka 1 lžíce cukr krupice 10 dkg vlašské ořechy podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání cukr moučka na posypání
Postup Prababiččin štrůdl recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a nastrouháme si jablka.
V míse si utřeme máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr. Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto prohněteme, aby bylo hladké a vláčné.
Moukou posypeme vál.
Těsto rozpůlíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkovou placku.
Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Jednu placku přeneseme na dno plechu. Placku urovnáme tak, aby byla po celém plechu. Na ni dáme nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, ořechy, osladíme a přikryjeme druhou plackou. Tu opět urovnáme, propícháme ji vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
Takto připravený prababiččin štrůdl dáme péct. Pečeme asi 20 minut.
Hotový štrůdl vychladíme a posypeme moučkovým cukrem.