Praví čeští utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cibule
1 ks feferonka
1 lžíce cukr moučka
18 ks buřty
2 ks bobkový list
5 kuliček celé nové koření
nálev
1 l voda
5 dl 8% ocet
1 balíček deko

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s octem svaříme. Vsypeme do ní deko a přibližně 5 minut vaříme. Potom necháme nálev úplně vychladnout.

  2. Buřty oloupeme a z obou stran je nakrojíme. Do velké sklenice rovnáme buřty, prokládáme je oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka, kořením, nakrájenou feferonkou a poprášíme cukrem. Tímto způsobem postupujeme do vyčerpání surovin a do naplnění sklenice.

  3. Všechno přelijeme vychladlým nálevem z vody a octa. Sklenici pečlivě uzavřeme. V chladu a temnu potom necháme utopence 10 i více dnů rozležet.

  4. Pravé české utopence podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy