Prdelanka - ovarová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g česnek
100 g cibule
3 l voda
150 g kroupy
50 g vepřové sádlo
1 kg vepřová hlava
5 dl vepřová krev
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou vepřovou hlavu uvaříme ve slané vodě doměkka a potom vykostíme. Vývar přecedíme a uvaříme v něm doměkka kroupy, můžeme použít i pohanku.

  2. Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Vepřový ovar nakrájíme na drobné kostky.

  3. Před dovařením přidáme do prdelanky osmaženou cibuli, třený česnek, mletý černý pepř, majoránku a sůl. Do polévky za stálého míchání vléváme vepřovou krev a nakonec přidáme nakrájený ovar.

  4. Prdelanku - ovarovou polévku podáváme s čerstvým slaným rohlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy