Prdelanka - ovarová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g česnek 100 g cibule 3 l voda 150 g kroupy 50 g vepřové sádlo 1 kg vepřová hlava 5 dl vepřová krev podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř
Postup Prdelanka - ovarová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a omytou vepřovou hlavu uvaříme ve slané vodě doměkka a potom vykostíme. Vývar přecedíme a uvaříme v něm doměkka kroupy, můžeme použít i pohanku.
Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Vepřový ovar nakrájíme na drobné kostky.
Před dovařením přidáme do prdelanky osmaženou cibuli, třený česnek, mletý černý pepř, majoránku a sůl. Do polévky za stálého míchání vléváme vepřovou krev a nakonec přidáme nakrájený ovar.
Prdelanku - ovarovou polévku podáváme s čerstvým slaným rohlíkem nebo chlebem.