Přezbydlo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
podle chuti
sůl
těsto
1 ks vejce
mléko
1 hrnek hrubá mouka
podle potřeby
brambory
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme.

  2. Z hrubé mouky, vejce a trošky mléka připravíme polotuhé těsto na noky. Když jsou brambory poloměkké, přidáváme noky, které tvoříme lžičkou. Noky vkládáme k bramborám a necháme je společně uvařit. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a usmažíme ji na oleji. Uvařené brambory s noky slijeme a promícháme.

  3. Přezbydlo podáváme teplé a polité osmaženou cibulí a se sklenicí vychlazeného mléka nebo kefíru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy