Princesky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 1 lžička olej 1 lžíce rum 1 hrnek cukr moučka 1 lžíce vřelá černá káva těsto 1 ks vejce prášek do pečiva 0.5 hrnku cukr moučka 2 hrnky hladká mouka 0.6 kostky rostlinný tuk náplň 1 kostka máslo 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr moučka 2 lžíce silná černá káva 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Princesky recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, moučkového cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet.
Na pomoučněném válu vyválíme a vykrájíme formičkou oválky, které uložíme na lehce vymazaný plech. V předehřáté troubě princesky upečeme, vychladlé plníme náplní a poléváme kávovou polevou.
Příprava náplně: Mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Zvlášť utřeme máslo s moučkovým cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Nakonec vmícháme po kapkách silnou černou kávu.
Příprava polevy: Cukr zalijeme horkou černou kávou, rumem a olejem. Vše ušleháme v hustou a hladkou polevu.