Princesky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
1 lžička olej
1 lžíce rum
1 hrnek cukr moučka
1 lžíce vřelá černá káva
těsto
1 ks vejce
prášek do pečiva
0.5 hrnku cukr moučka
2 hrnky hladká mouka
0.6 kostky rostlinný tuk
náplň
1 kostka máslo
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr moučka
2 lžíce silná černá káva
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, moučkového cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladničce asi hodinu odležet.

  2. Na pomoučněném válu vyválíme a vykrájíme formičkou oválky, které uložíme na lehce vymazaný plech. V předehřáté troubě princesky upečeme, vychladlé plníme náplní a poléváme kávovou polevou.

  3. Příprava náplně: Mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Zvlášť utřeme máslo s moučkovým cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Nakonec vmícháme po kapkách silnou černou kávu.

  4. Příprava polevy: Cukr zalijeme horkou černou kávou, rumem a olejem. Vše ušleháme v hustou a hladkou polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy