Přiopilá štika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr sůl 10 dkg máslo 1 plátek chléb 2 lžíce hladká mouka 0.5 kelímku sladká smetana 3 dl světlé pivo špetka mletá sladká paprika 2 špetky sušený zázvor 50 dkg rybí maso na ozdobu 1 balíček mandlové lupínky čerstvý kopr
Postup Přiopilá štika recept
Postup přípravy receptu
-
Porce štiky nebo jiné ryby zbavené šupin osolíme a obalíme v prosáté mouce smíchanou se špetkou mleté papriky.
Rozehřejeme máslo, porce ryby krátce orestujeme. Pak přilijeme polovinu 10° světlého piva, přidáme špetku cukru, trochu tlučeného zázvoru a rybu podusíme. Porce ryby vyndáme a do šťávy zamícháme ve zbylém pivu rozmočený chléb bez kůrky, smetanu a všechno povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník a podle potřeby přisolíme.
Přiopilou štiku rozdělíme na talíře, porce přelijeme omáčkou a posypeme předem opraženými mandlovými lupínky. Nakonec ozdobíme snítkou kopru.
Přiopilá štika podáváme třeba s hranolky, kaší a podobně.