Přiopilá štika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
sůl
10 dkg máslo
1 plátek chléb
2 lžíce hladká mouka
0.5 kelímku sladká smetana
3 dl světlé pivo
špetka mletá sladká paprika
2 špetky sušený zázvor
50 dkg rybí maso
na ozdobu
1 balíček mandlové lupínky
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Porce štiky nebo jiné ryby zbavené šupin osolíme a obalíme v prosáté mouce smíchanou se špetkou mleté papriky.

  2. Rozehřejeme máslo, porce ryby krátce orestujeme. Pak přilijeme polovinu 10° světlého piva, přidáme špetku cukru, trochu tlučeného zázvoru a rybu podusíme. Porce ryby vyndáme a do šťávy zamícháme ve zbylém pivu rozmočený chléb bez kůrky, smetanu a všechno povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník a podle potřeby přisolíme.

  3. Přiopilou štiku rozdělíme na talíře, porce přelijeme omáčkou a posypeme předem opraženými mandlovými lupínky. Nakonec ozdobíme snítkou kopru.

  4. Přiopilá štika podáváme třeba s hranolky, kaší a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy