Profiteroly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
20 g máslo
2 ks žloutek
1 dl mléko
37 g ztužený tuk
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osolíme, vložíme tuk a přivedeme k varu. Za stálého míchání do něj vsypeme mouku a vše vaříme tak dlouho, než se těsto přestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto necháme vychladnout.

  2. Do vychladlého těsta vmícháme žloutky a vejce. Těsto musí být hladké, lesklé a vláčné. Těstem naplníme zdobící pytlík nebo zdobičku a na vymaštěný plech stříkáme malé tvary, šišky nebo jen drobné kuličky. Profiteroly pečeme ve středně vyhřáté troubě nebo smažíme v oleji.

  3. Profiteroly podáváme k polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy