Proložené řezy recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks vejce
20 dkg máslo
9 dkg máslo
2 lžíce rum
1 ks žloutek
9 lžic mléko
0,5 l mléko
20 dkg cukr moučka
15 dkg cukr moučka
3 balíčky vanilkový cukr
45 dkg hladká mouka
5 lžic hrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 hrnek silná černá káva
1 balíček dětské piškoty
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, vejce, kypřícího prášku a mléka (podle potřeby) vypracujeme těsto

  2. Dva plechy vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vypracované těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme 2 pláty (každý na rozměr plechu). Pečeme dorůžova při střední teplotě

  3. Mléko, hrubou mouku a vanilkové cukry svaříme na hustou kaši a necháme vystydnout. Mezitím z moučkového cukru, másla, žloutku a balíčku vanilkového cukru vyšleháme krém. Vyšlehaný krém smícháme s vystydlou kaší

  4. Oba pláty pomocí mašlovačky potřeme rumem. Rumu dáme jenom trochu, aby pláty byly vláčné. Jeden plát potřeme polovinou krému, na krém klademe těsně vedle sebe piškoty namočené v kávě. Na piškoty opatrně dáme zbytek krému a přikryjeme druhým plátem těsta

  5. Hotové proložené řezy potřeme čokoládou polevou a dáme vychladit. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne, aby se řezy dobře proležely a pláty byly krásně vláčné

  6. Proložené řezy pak už stačí jen nakrájet na libovolně velké porce a podávat ke kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!