Proložené řezy recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks vejce 20 dkg máslo 9 dkg máslo 2 lžíce rum 1 ks žloutek 9 lžic mléko 0,5 l mléko 20 dkg cukr moučka 15 dkg cukr moučka 3 balíčky vanilkový cukr 45 dkg hladká mouka 5 lžic hrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 1 hrnek silná černá káva 1 balíček dětské piškoty 1 balíček čokoládová poleva
Postup Proložené řezy
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru, vejce, kypřícího prášku a mléka (podle potřeby) vypracujeme těsto
Dva plechy vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vypracované těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme 2 pláty (každý na rozměr plechu). Pečeme dorůžova při střední teplotě
Mléko, hrubou mouku a vanilkové cukry svaříme na hustou kaši a necháme vystydnout. Mezitím z moučkového cukru, másla, žloutku a balíčku vanilkového cukru vyšleháme krém. Vyšlehaný krém smícháme s vystydlou kaší
Oba pláty pomocí mašlovačky potřeme rumem. Rumu dáme jenom trochu, aby pláty byly vláčné. Jeden plát potřeme polovinou krému, na krém klademe těsně vedle sebe piškoty namočené v kávě. Na piškoty opatrně dáme zbytek krému a přikryjeme druhým plátem těsta
Hotové proložené řezy potřeme čokoládou polevou a dáme vychladit. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne, aby se řezy dobře proležely a pláty byly krásně vláčné
Proložené řezy pak už stačí jen nakrájet na libovolně velké porce a podávat ke kávičce.