Propadlá buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 hrnečku olej 3 ks vejce 3 lžíce kakao 0.5 hrnečku mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek náplň rum 500 g tvaroh 2 balíčky vanilkový cukr citronová kůra
Postup Propadlá buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Do mísy dáme tvaroh, vejce, vanilkové cukry, rum i citronovou kůru a vyšleháme ručním šlehačem. Dáme odpočinout do lednice, než si uděláme těsto.
V míse smícháme sypké suroviny - mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a olej. Těsto pořádně promícháme.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohovou náplň si dáme do zdobícího sáčku s širokým nástavcem. Zdobíme do mřížek. Do každé mřížky uděláme ještě tvarohovou tečku. Propadlou buchtu pečeme při 180 °C zhruba 20 minut.
Upečenou propadlou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.