Propletená roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
100 g cukr
3 ks vejce
200 g mleté ořechy
200 g strouhaná čokoláda
těsto
50 g cukr
1 lžíce cukr
špetka sůl
3 ks žloutek
0.5 ks citron
40 g droždí
1 lžíce hladká mouka
500 g polohrubá mouka
100 g rozpuštěné máslo
250 ml vlahé mléko na kvásek
na potření
vejce
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek z mléka, droždí a cukru, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z citronu si vymačkáme šťávu a 1 lžíci přidáme do těsta.

  2. Připravíme si nádivku smícháním ořechů, strouhané čokolády, cukru a celých vajec.

  3. Potom vykynuté těsto na vále rozdělíme na tři stejné díly, z každého dílu vyválíme obdélník, potřeme nádivkou a stočíme jako roládu o průměru asi 6 - 7 cm. Ze všech tří rolád opatrně zapleteme cop, který dáme na tukem vymazaný plech.

  4. Propletenou roládu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme.

  5. Upečený cop před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy