Protýkaná vepřová plec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 lžička kečup 1 ks mrkev 1 ks párek 1 lžička mletý pepř 50 dkg vepřová plec podle potřeby vývar z masoxu hladká mouka
Postup Protýkaná vepřová plec recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a párek nakrájíme na tenké hranolky. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.
Na rozehřátém oleji zpěníme sekanou cibuli. Vložíme maso a ze všech stran ho na cibuli opečeme. Vepřovou plec podlijeme vývarem a dusíme za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme kečup, podlijeme trochou vody a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.
Protýkanou vepřovou plec naporcujeme a rozdělíme na talíře. Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.