Protýkaná vepřová plec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička kečup
1 ks mrkev
1 ks párek
1 lžička mletý pepř
50 dkg vepřová plec
podle potřeby
vývar z masoxu
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a párek nakrájíme na tenké hranolky. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme sekanou cibuli. Vložíme maso a ze všech stran ho na cibuli opečeme. Vepřovou plec podlijeme vývarem a dusíme za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

  3. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme kečup, podlijeme trochou vody a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

  4. Protýkanou vepřovou plec naporcujeme a rozdělíme na talíře. Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy