Prskačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
voda
1 ks rajčatový protlak
1 konzerva žampiony
grilovací koření
pepř
1 ks smetana ke šlehání
300 g kuřecí prsíčka
1 ks cibule (velká)
koření na špageti
1 balíček špageti

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky a žampiony na plátky (pokud jsme koupili celé žampiony). Maso a žampiony přidáme k cibuli, okořeníme česnekem, pepřem, kořením na špagety, trochou grilovacího koření a osolíme. Necháme chvilku restovat. Po 4-5 minutách zalijeme smes trochou vody a zakápneme rajčatovým protlakem.

  2. Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny. Těstoviny vložíme do vroucí vody.

  3. Když máme směs dobře produšenou (je téměř vyvařená všechna voda, zalijeme směs smetanou ke šlehání. Směs odstavíme z ohně a šlehačku necháme ve směsi jen prohřát.

  4. Těstoviny zalijeme směsí a můžeme ozdobit čestvou bazalkou nebo mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy