Pšeničná tortilla recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g sádlo 0.5 balíčku prášek do pečiva špetka soli 500 g prosátá hladká mouka 120 ml teplá voda
Postup Pšeničná tortilla recept
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl ve veliké míse. Zapracujte sádlo, pak postupně přidávejte dost vody, aby se mouka spojila v tuhé těsto.
Těsto vyklopte na mírně posypanou plochu a 10 až 15 minut hněťte, až je těsto pružné.
Pak těsto rozdělte na 12 stejných kousků a udělejte v dlaních kuličky. Kousky zakryjte při práci průhlednou fólii, aby nevyschly.
Každou kuličku vyválejte na lehce pomoučené ploše. Při každém vyválení těsto pootočte o čtvrtinu, aby byl kruh stejnoměrný. Pokračujte, až je kruh asi 25 cm
Pánev na smažení nebo na palačinky zahřejte na středním plameni. Pečte vždy jednu tortillu, položte ji na suchou pánev a pečte 45 vteřin – 1 minutu, nebo až se na spodní straně začnou tvořit puchýře a začnou hnědnout. Obraťte a pečte druhou stranu asi 1 minutu.
Upečené tortilly zabalte do čisté utěrky, aby zůstaly měkké a teplé, než dokončíte zbytek.
Abyste studené tortilly ohřáli, pokropte je několika kapkami vody, zabalte je do alobalu, a vložte je na 10 minut do trouby předehřáté na 140 °C, nebo plyn stupeň 1.
Můžete je také zabalit do průhledné fólie a asi 20 vteřin ohřát v mikrovlnné troubě na plný výkon.
Recept na asi 12 tortill o průměru 25 cm.