Ptyše z odpalovaného těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 9 dkg tuk 250 ml voda prášek do pečiva 14 dkg hrubá mouka
Postup Ptyše z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku, odtáhneme z ohně a mícháme, až vznikne z těsta hladká hrouda. Kastrolek přistavíme znovu na teplo a zahřejeme, aby se mouka propražila
Těsto přendáme do mísy, třeme a přidáváme vejce jedno po druhém. Přidáme na špičku nože prášku do pečiva
Odpalované těsto pomocí trubičky upravujeme na vymazaný plech. Tvoříme malé kopečky nebo podle fantazie
Ptyše pečeme při 170 °C, až jsou na povrchu jemně zlatavé
Ptyše z odpalovaného těsta rozkrojíme a plníme libovolnou (nejlépe vanilkovou) náplní.