Ptyše z odpalovaného těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
9 dkg tuk
250 ml voda
prášek do pečiva
14 dkg hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku, odtáhneme z ohně a mícháme, až vznikne z těsta hladká hrouda. Kastrolek přistavíme znovu na teplo a zahřejeme, aby se mouka propražila

  2. Těsto přendáme do mísy, třeme a přidáváme vejce jedno po druhém. Přidáme na špičku nože prášku do pečiva

  3. Odpalované těsto pomocí trubičky upravujeme na vymazaný plech. Tvoříme malé kopečky nebo podle fantazie

  4. Ptyše pečeme při 170 °C, až jsou na povrchu jemně zlatavé

  5. Ptyše z odpalovaného těsta rozkrojíme a plníme libovolnou (nejlépe vanilkovou) náplní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!