Pytlácké houby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 kostky cukr 2 ks cibule 0.5 ks citron 2 ks mrkev 500 g houby 2 lžíce hladká mouka 200 g zakysaná smetana 2 lžíce přepuštěné máslo 2 ks kořenová petržel podle chuti sůl ocet mletý černý pepř
Postup Pytlácké houby recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno.
Cibuli s mrkví povaříme v troše vody se solí, pepřem a několika kapkami octa, pak zeleninu scedíme a vývar dáme stranou.
Petržel orestujeme s cukrem na lžíci přepuštěného másla, poprášíme moukou a osmažíme dozlatova. Přidáme vývar z mrkve, necháme ho vzkypět a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a asi 8 minut je dusíme na zbytku másla.
Houby, zeleninu a omáčku smícháme dohromady a podáváme. Pytlácké houby jsou vynikající s chlupatými knedlíky.