Pytlácké houby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kostky cukr
2 ks cibule
0.5 ks citron
2 ks mrkev
500 g houby
2 lžíce hladká mouka
200 g zakysaná smetana
2 lžíce přepuštěné máslo
2 ks kořenová petržel
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli s mrkví povaříme v troše vody se solí, pepřem a několika kapkami octa, pak zeleninu scedíme a vývar dáme stranou.

  3. Petržel orestujeme s cukrem na lžíci přepuštěného másla, poprášíme moukou a osmažíme dozlatova. Přidáme vývar z mrkve, necháme ho vzkypět a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  4. Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a asi 8 minut je dusíme na zbytku másla.

  5. Houby, zeleninu a omáčku smícháme dohromady a podáváme. Pytlácké houby jsou vynikající s chlupatými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy