Ragout Navarin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 500 g brambory 2 ks cibule tymián 250 g mrkev bazalka 1 hřebíček pepř nasekaná petrželka 2 lžíce rajský protlak 500 g kořenová zelenina 1 kg hovězí nebo kančí kýty 0.5 l hovězí bujon tuk na smažení Ceres soft
Postup Ragout Navarin recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, zprudka opečeme na tuku Ceres soft. Přidáme jemně nakrájenou cibulku a ještě chvíli restujeme. Uhasíme rozšlehaným protlakem v hovězím bujonu s bazalkou, hřebíčkem a tymiánem. Necháme hodinku probublávat.
Mezitím si nakrájíme mrkev a zeleninu na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na centimetr silné plátky.
Když je maso měkké vyjmeme hřebíček a přidáme kořenovou zeleninu, mrkev a brambory. Opět necháme klokotat dokud nejsou brambory měkké.
Ve finále už jen přidáme česnek a petrželku.