Rahat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g rýže 750 g cukr krystal 1 špetka potravinářské barvivo 0.5 lžičky ovocné aroma na obalení 1 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr
Postup Rahat recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži rozvaříme v litru vody na hustou kaši.
Cukr rozvaříme ve 2 dl vody "na bublinu" - smočíme-li v něm drátěné očko a foukneme do něj, vyskočí bublinka.
Obojí pak smícháme a vaříme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na stěny nádoby. Ochutíme ovocným aroma, obarvíme potravinářským barvivem a rozetřeme na vodou vypláchnutý skleněný tác.
Necháme do druhého dne oschnout a pak krájíme na kostky 2 x 2 cm. Rahat obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.