Rajčatovo-papriková omáčka s vepřovým recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1 lžička sůl omáčka 2 ks paprika 1 ks cibule 1 ks rajče 1 lžíce kečup 400 g vepřové maso 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Rajčatovo-papriková omáčka s vepřovým recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
Maso prudce osmahneme na oleji. Vmícháme mletou sladkou papriku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky paprik, rajče a vše osmahneme. Přidáme kečup, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, vyndáme ho z omáčky. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme. Pokud je moc řídká, zahustíme ji. Do omáčky vrátíme vepřové maso a dochutíme ji solí.
Rajčatovo-paprikovou omáčku s vepřovým podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.