Rajčatovo-papriková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kelímek olej 1 lžička sůl 1 kelímek ocet 3 kg rajčata 1 kelímek cukr krystal 0.5 kg paprika (feferonky)
Postup Rajčatovo-papriková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, vložíme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr a sůl. Když začne směs vařit, pokračujeme ve vaření, jen zmírníme plamen a občas promícháváme. Vaříme asi tři hodiny.
Směs bude dost hustá, proto ji po zchladnutí rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme pomletou očištěnou papriku nebo feferonky i s jádrem a vaříme dalších 30 minut.
Po uvaření plníme rajčatovo-paprikovou směs do menších skleniček a asi 5 minut sterilujeme.
Pomazánka je velmi vhodná na těstoviny, k uzeninám nebo pečenému masu. Z uvedené dávky získáme asi 12 skleniček.