Rajčatovo-papriková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek olej
1 lžička sůl
1 kelímek ocet
3 kg rajčata
1 kelímek cukr krystal
0.5 kg paprika (feferonky)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, vložíme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr a sůl. Když začne směs vařit, pokračujeme ve vaření, jen zmírníme plamen a občas promícháváme. Vaříme asi tři hodiny.

  2. Směs bude dost hustá, proto ji po zchladnutí rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme pomletou očištěnou papriku nebo feferonky i s jádrem a vaříme dalších 30 minut.

  3. Po uvaření plníme rajčatovo-paprikovou směs do menších skleniček a asi 5 minut sterilujeme.

  4. Pomazánka je velmi vhodná na těstoviny, k uzeninám nebo pečenému masu. Z uvedené dávky získáme asi 12 skleniček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy